Čo dnes
30. 8. 2010
Kurací perkelt
Kurací perkelt je veľmi vďačné jedlo, ktoré môžete obmieňať. Že neviete ako? Tak čítajte a pozerajte:
Ingrediencie
Mäso
1 Kurča
(alebo kuracie stehná, kuracie prsia, kuracie štvrťky – podľa toho čo vám chutí, ale môžete vymeniť aj za bravčové plece alebo stehno)
Zelenina
1 Cibuľa (ak nemáte radi nemusí byť)
Koreniny
1 PL mletej červenej papriky
Vegeta alebo soľ na dochutenie
Iné
250ml sladkej/šľahačkovej smotany (1 téglik)
1PL hladkej múky
Voda
Olej
Postup·
- Kurča umyjeme a rozporcujeme na osem častí.
- Ak máme bravčové nakrájame ho na kocky.
- Ak máme iné časti kurčaťa ako stehná alebo prsia už ich ďalej neporcujeme.
- Cibuľu si nakrájame na drobno.
- Cibuľu opečieme do zlatista na oleji
- Pridáme červenú papriku a premiešame
- Pridáme mäso a osmahneme (krátko aby nám paprika nezhorela)
- Pridáme vodu, koreniny a dusíme (nedávame plný hrniec len tak aby bolo mäso pod vodou).
- Zhruba za 40min. by malo byť mäso hotové (ľahko sa oddeľuje od kosti)
- Do smotany dáme múka a zmiešame (najlepšie rozhabarkovať).
- Pridáme do vývaru a miešame, pri vare nám omáčka zhustne.
- Odstavíme.
Praktická rada: Ja osobne nemám rada perkelt v ktorom je mäso s kosťami. Po tom čo sa mi uvarí vytiahnem ho, stiahnem kožu (tú nepoužijem), potom ľahko stiahnem mäso z kosti (vidličkou) a nechám ho na boku kým neurobím omáčku, tá sa tiež ľahšie robí ak Vám vo vývare nepláva mäso.
Podávame s maslovými haluškami, kolienkami alebo inou cestovinou.
Ďalšie obmeny:
- Skúste uvarené mäso vložiť do pekáča, posoliť alebo potrieť červenou paprikou a nechať dopiecť.
- Uvarte k perkeltu cestoviny a ušetríte čas.
- Deťom uvarte cestoviny zaujímavého tvaru (kozmické, motýliky, autíčka, dinosaury, disney) – návrh na link na reklamu
Tak vidíte bolo to ľahké a napadne Vás určite niekoľko ďalších obmien.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.