Choď na obsah Choď na menu
 


Čo dnes

30. 8. 2010

Kurací perkelt
 
Kurací perkelt je veľmi vďačné jedlo, ktoré môžete obmieňať.  Že neviete ako? Tak čítajte a pozerajte:
 

Ingrediencie

Mäso
1 Kurča
(alebo kuracie stehná, kuracie prsia, kuracie štvrťky – podľa toho čo vám chutí, ale môžete vymeniť aj za bravčové plece alebo stehno)
Zelenina
1 Cibuľa (ak nemáte radi nemusí byť)
Koreniny
1 PL mletej červenej papriky
Vegeta alebo soľ na dochutenie
Iné
250ml sladkej/šľahačkovej smotany (1 téglik)
1PL hladkej múky
Voda
Olej

Postup·        

  • Kurča umyjeme a rozporcujeme na osem častí.
  • Ak máme bravčové nakrájame ho na kocky. 
  • Ak máme iné časti kurčaťa ako stehná alebo prsia už ich ďalej neporcujeme. 
  • Cibuľu si nakrájame na drobno.
  • Cibuľu opečieme do zlatista na oleji 
  • Pridáme červenú papriku a premiešame 
  • Pridáme mäso a osmahneme (krátko aby nám paprika nezhorela)
  • Pridáme vodu, koreniny a dusíme (nedávame plný hrniec len tak aby bolo mäso pod vodou).
  • Zhruba za 40min. by malo byť mäso hotové (ľahko sa oddeľuje od kosti)
  • Do smotany dáme múka a zmiešame (najlepšie rozhabarkovať).
  • Pridáme do vývaru a miešame, pri vare nám omáčka zhustne.
  • Odstavíme.
 
Praktická rada: Ja osobne nemám rada perkelt v ktorom je mäso s kosťami. Po tom čo sa mi uvarí vytiahnem ho, stiahnem kožu (tú nepoužijem), potom ľahko stiahnem mäso z kosti (vidličkou) a nechám ho na boku kým neurobím omáčku, tá sa tiež ľahšie robí ak Vám vo vývare nepláva mäso.
 
Podávame s maslovými haluškami, kolienkami alebo inou cestovinou.
 
Ďalšie obmeny:
  • Skúste uvarené mäso vložiť do pekáča, posoliť alebo potrieť červenou paprikou a nechať dopiecť.
  • Uvarte k perkeltu cestoviny a ušetríte čas.
  • Deťom uvarte cestoviny zaujímavého tvaru (kozmické, motýliky, autíčka, dinosaury, disney) – návrh na link na reklamu

    Tak vidíte bolo to ľahké a napadne Vás určite niekoľko ďalších obmien.

 

 

 

 
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.